Locatie: ATV de Rekere, Helderseweg 65 Alkmaar

Open Tuinen Dag bij ATV de Rekere

Amateur Tuin Vereniging de Rekere organiseert 8 juni a.s. van 10.00 – 16.00 uur een Open Tuinen Dag aan de Helderseweg 65 in Alkmaar.

Wij stellen deze dag ons complex open voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er allemaal valt te zien en te beleven bij onze vereniging. Er is door veel vrijwilligers gewerkt om ons tuincomplex nog fraaier te maken met aanplanting langs de paden. U kunt een wandeling maken over ons park, een bezoek brengen aan de Heemtuin en misschien treft u tuinders die hun tuin even willen tonen.

Verkoop van pompoenen en courgettes en vele andere planten – alles uit de eigen kwekerij – vindt plaats in de kwekerijkas. 

Verder hebben we weer een markt met diverse kramen.Om alvast een indruk te geven: de volgende artikelen worden aangeboden: veel creativiteit zoals keramiek, Puur Natuur jams&chutney’s, siroop, zalven, diverse kaarten met natuurlijke inkt etc., symbolische schilderijen van plant onderdelen o.a. zaden, houten lepels, poppen, artikelen van wol voor de seizoentafel, nat en droog gevilt en gebreid, Afrikaanse artikelen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Dit keer geeft onze tuinder Albert Haveman een workshop Taichi Chikung op een prachtige tuin die beschikbaar is gesteld voor activiteiten, dit zal plaatsvinden van 14.00 tot 15.00 uur. Mocht u hieraan willen deelnemen dan kunt u zich aanmelden bij ingridvanrhoon@kpnmail.nl bij minder dan vijf deelnemers gaat het helaas niet door.

Onder het genot van koffie/thee met heerlijk gebak van Fermento en appelgebak, soep en diverse belegde broodjes kunt u op onze terrassen lekker genieten. Om 11.00 hebben we een optreden van Het Black Swan Quintet, zij brengen wereldse muziek ten gehore http://blackswanquintet.nl/over-ons. Kortom voor elk wat wils. Kom gezellig langs en geniet van ons prachtige tuincomplex en laat je verrassen. U bent van harte welkom!

Wij hopen je weer te mogen ontmoeten zodat je goed voorbereid aan het nieuwe tuinseizoen kan beginnen.

 

Activiteiten